Този десерт винаги сме го свързвали с китайските ресторанти.

Дори ни се е случвало да сядаме в такова заведение, само и само, за да ометем два пържени сладоледа.

Колко тежко сме се чувствали след това, само можете да предполагате.

Намерихме лесна рецепта за това сладко вълшебство и нямаме търпение да я споделим с вас.

Необходими продукти:

500 гр. сладолед от кутия
2 яйца
1 пакет обикновени бисквити
1 с.л. прясно мляко
2 с.л. кокосови стърготини
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите и кокосовите стърготини в блендер.

От сладоледа оформете топки, които сложете във фризера зо около час. Трябва да стегнат.

В купа разбийте 1 яйце с прясното мляко.

Извадете от фризера топките сладолед, оваляйте ги първо в разбитата яйчена смес, а след това и в бисквитите.

Отново върнете обработените топки във фризера, за да стегнат за около 30 минути.

След това ги оваляйте във второто разбито яйце.

В повечко силно сгорещено олио ги пуснете за по 2-3 секунди всяка. И готово.