Хрупкави панирани картофи с плънка
Необходими продукти
  • • около 1 кг едри картофи
  • • 150 г кашкавал
  • • 150 г шунка
  • • 2-3 бр. яйца
  • • брашно и галета (за паниране)
  • • сол
  • • черен пипер
  • • олио
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и след като изстинат се нарязват на филийки. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Между всеки две филийки се слага резен шунка и кашкавал, като леко се притискат. Така оформените картофи се овалват в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържват се в горещо олио до златисто.

Панираните картофи могат да се поднесат със сос от кисело мляко, майонеза и синьо сирене.
Рецептата е добавена от flower на 14 Декември 2007 г.
Източник: www.gotvetesmen.com
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
tet
виртуоз с тиган
Голяма играчка. Но пък вкусно и калорично.20 Дек 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.