Хрупкави панирани картофи с плънка
Необходими продукти
- • около 1 кг едри картофи
- • 150 г кашкавал
- • 150 г шунка
- • 2-3 бр. яйца
- • брашно и галета (за паниране)
- • сол
- • черен пипер
- • олио
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и след като изстинат се нарязват на филийки. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Между всеки две филийки се слага резен шунка и кашкавал, като леко се притискат. Така оформените картофи се овалват в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържват се в горещо олио до златисто.
Панираните картофи могат да се поднесат със сос от кисело мляко, майонеза и синьо сирене.
Панираните картофи могат да се поднесат със сос от кисело мляко, майонеза и синьо сирене.
Рецептата е добавена от flower на 14 Декември 2007 г.
Източник: www.gotvetesmen.com
Източник: www.gotvetesmen.com
Още рецепти за:
Предястия с колбаси ⋅ Предястия с шунка ⋅ Ястия с колбаси ⋅ Ястия с шунка ⋅ Картофи с колбаси ⋅ Ястия с картофи
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 tet | Голяма играчка. Но пък вкусно и калорично. | 20 Дек 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.