Начало За нас Реклама Контакти

Шунка с панирано яйце, опашки от лангустини и аспержи

Снимка за Шунка с панирано яйце, опашки от лангустини и аспержи
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Великолепно ястие с няколко компонента, приготвено специално за "Меню" от известния шеф-готвач Андре Токев. Комбинацията от продукти несъмнено ще очарова и най-взискателното небце, така че си струва да я изпробвате, ако искате да поднесете нещо по-различно и нестандартно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г шунка, нарязана на 4 парчета
  • 200 г опашки от лангустини
  • 4 яйца
  • 1 яйце за паниране
  • 200 г брашно
  • 300 г галета
  • 1 кг зелени аспержи
  • 100 г шалот, нарязани на ситно
  • 100 мл бяло вино
  • 200 мл сметана
  • 100 г моркови, нарязани на кубчета
  • 80 г праз лук, нарязан на ситно
  •   олио за пържене
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тиган се запържват скаридите и се изваждат. В същия тиган се запържват нарязаните моркови, шалот и праз лук. Погасява се с бялото вино, след това със сметаната. Зеленчуците не трябва да омекват, а да останат хрупкави.

  2. 2.

    Яйцата се сваряват рохки и се панират в брашното, разбитото яйце и галетата. Пържат се като шницели.

  3. 3.

    Взимат се парчета шунка или бекон, запържват се в тиган да станат хрупкави и кафяви от двете страни.

  4. 4.

    Аспержите се обелват и се изпичат на грил или в грил-тиган леко посолени.

  5. 5.

    Всички елементи на ястието се аранжират в чиния и се сервират.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари